Wat zijn UP Cards?

Als je een kind met extra zorg hebt, gaat het vaak over je kind en minder over de invloed die deze extra zorg heeft op jou. De UP Cards staan vol inspirerende vragen om in gesprek te gaan met jezelf, je partner, je kind(eren), andere ouders en mensen in je omgeving, zoals vrienden en familie. De kaarten hebben betrekking op onderwerpen die niet vaak aan bod komen, maar wel belangrijk zijn om te bespreken. Wij hopen dat de UP Cards jou als ouder helpen om op een positieve manier gesprekken op gang te brengen, waardoor je (meer) openheid, energie en steun ervaart!

De UP Cards bevatten ook een aantal inspiratiekaarten. Hierop staan ideeën en tips voor ontspanning, bezinning en zorgen voor jezelf. Trek een inspiratiekaart wanneer je daar behoefte aan hebt.

Voor wie zijn UP Cards?

Naast de huidige categorieën, zijn sommige vragen ook geschikt om in gesprek te gaan met anderen. Neem de omgevingskaarten bijvoorbeeld ook eens mee naar de hulpverlener(s) van je kind, of stel de broer/zus vragen aan neefjes, nichtjes, vriendjes of klasgenootjes. Als je kind zelf niet spreekt, kun je proberen de vragen voor hem of haar te beantwoorden. Tip: Vul waar mogelijk de naam in van het kind met extra zorg. Dat maakt het nog persoonlijker.

Door wie zijn de UP Cards gemaakt?

De UP Foundation heeft de UP Cards samen met Minke Verdonk ontwikkeld. De UP Foundation is er op allerlei manieren voor ouders van een kind met extra zorg. Minke biedt, als professional in de (jeugd)zorg en ervaringsdeskundige ouder, advies en begeleiding aan ouders én professionals van kinderen met een (lichamelijke) beperking.

De UPcards zijn weer op voorraad. We versturen de UPcards graag naar je toe. Hierbij de link naar de webshop 

Www.UPfoundation-shop.nl/UP-cards